logo

A Cuba?Si! kubai Tánciskola 2019 – ben alakult meg Szegeden, azóta is a Felső Tiszapart 10. szám alatt üzemel.

Kubai és afro – kubai táncműfajokat oktatunk, melyeket a laikus világ gyűjtőnéven “kubai salsa”- ként ismer.

Iskolánk tanárai:

Bozóki Tibor, Rapcsányi Nikolett, Kassai Eszter.

Tánciskolánk elsőszámú célja az igazi afro – kubai kultúra megismertetése és ápolása, valamint oktatási célú rendezvények szervezése az ország legjobb tanárainak vezetésével.

Vállalkozásunk nem profit-, hanem élményalapú foglalkoztatást és oktatást próbál átadni, ami annyit tesz, hogy nekünk az az igazán fontos, hogy diákjaink valós és élvezhető tánctudáson keresztül éljék meg a mozgás és a zene örömét, és tegye a diák mindezt egy nemzetközi rajongótáborhoz csatlakozva, más preferenciákat látva.

Fontosnak tartjuk a fizikai és mentális állapotunk megóvását, az egészséges, mozgás által megtartható életszínvonal javítását.

Óráinkon foglalkozunk izolációs mozgástréninggel, mely karban tartja az izomzatot és a ízületeket, valamint kardió edzésformában is tanulunk a szív-, és érrendszeri panaszok, és kreativitásunk, agyunk öregedésének megelőzése érdekében kortól, nemtől függetlenül.

Higgyétek el, óriási móka!

Megalakulásunk óta több, az egész országban hírnevet szerzett fesztivált rendeztünk, melyre itthoni és külföldi tanárokat is meghívtunk oktatni a sokszínűség jegyében.

Rendezvényeinken utoljára 160 táncos vett részt, az ország minden sarkából érkezve egy – egy hétvégére.

Téged is szívesen lát ez a nagy Család, gyere, tanulj meg táncolni!

A nevem Bozóki Tibor , vezető tanárként tevékenykedem az órákon, workshopokon, fesztiválokon.

2011 -ben szerettem bele a kubai táncokba, azóta képzem magam hazai és külföldi fesztiválokon és rendezvényeken.

A Covid lezárások alatt kezdtem képezni magam ütőshangszereken, jelenleg kongázni is tanulok.

Szeretem a jókedvű táncórákat, örülök, ha a diákok mosolyogva és fáradtan köszönnek el óra végén, ezért igyekszem jó hangulatot és dinamikát  teremteni a táncórákon.

Emellett pedig úgy hiszem, akkor vagyok jó tanár, ha a diákok jól táncolnak, ügyesen vezetnek/követnek a parketten, így a jókedv mellett a másik fontos dolog számomra a precizitás az oktatásban.

A diák igazi sikerélményt nem a tanári dícséret által fog átélni, hanem az önállóan létrehozott táncélményben.

Ezért áll kiemelt helyen a jó képzés és a mentális felkészítés is diákjaink számára.

Ma Magyarországon a tánc felnőttoktatásban nehéz helyzetben van, mert a tánckultúra másodlagossá válik az anyagi terhek miatt minden tánciskola életében.

Számunkra viszont a tánc életforma, így nem tudunk elszakadni sem a tánctól, sem a zenétől; olyan lelki egyensúlyt hoz az életünkbe, hogy mérlegelve az adott körülményeket, nem mondhatjuk, hogy ‘a pénzért csináljuk’, ezért inkább csináljuk az élvezetért!

Önmagamat elsősorban Táncosként definiálva nem engedhetem meg magamnak a gyengébb minőségű, vagy felkészületlenül tartott, esetleg stílusidegen órák megtartását, ezért is képzem magamat napról napra mind zeneileg, mind a táncban és a kubai kulturális életben.

Rajongásig szeretem az afro – kubai vallási táncokat, melyek olyan őserővel bírnak, amit semmilyen táncműfaj nem hordoz magában.

Ez a műfajok közül a legnehezebbek egyike. Rendkívül érdekes és összetett mozgásforma.

Ezentúl szeretem az eleganciát, melyet számomra a kubai Son testesít meg, itt igazán megélhetem a férfit önmagamban, és partneremet is igazi nőként kezelhetem.

Kreativitásom megéléséhez a salsa és a timba zenéket kedvelem leginkább, fantasztikus érzés, mikor egyik mozdulat összefűzödik a másikkal, és egy végtelen táncélmény válik maradandóvá!

A kubai rumba pedig az élet tüze, rendkívül energikus és életteli tánc, ütősszekciója miatt szerelem ez a műfaj is…

Szívesen megmutatom Neked is, miért jó úgy élni a táncot, ahogy Mi éljük!

Várlak szeretettel óráinkon!

Sziasztok, Rapcsányi Nikolett vagyok, a Balance Tánciskola vezető tanára, és a Cuba?Si! kubai Tánciskola tanára.

6 éves korom óta táncolok, és számos műfajjal megismerkedtem az évek során.

A táncszeretetem a balett és a moderntánc műfajokkal kezdődött, majd 2009-ben megtalált a salsa varázsa.

Azóta elvégeztem a Táncművészeti Főiskolát, és számos tanfolyamon vettem részt itthon és külföldön is, hogy folyamatosan fejleszthessem magam.

Jelenleg moderntáncot tanítok a Balance Tánciskolában, valamint nyújtás órákat tartok, hogy segítsem az embereket egészségük és testük rugalmasságának megőrzésében.

Hiszem, hogy a tánc már kisgyermekkorban fontos szerepet játszik az önbizalom és testtudat fejlesztésében, ezért nagy hangsúlyt fektetek a gyerektanításra is.

A salsa tanítását 2019-ben kezdtem Tibivel, az akkor alapított Cuba?Sí! kubai Tánciskolában, és azóta is folyamatosan fejlesztem magam a világ különböző táncoktatási stílusainak megismerésével.

 A tánc számomra nem csak mozgás, hanem egy olyan eszköz, mellyel kifejezhetem érzéseimet és magamat, amit szavakba nem tudnék önteni. Ahogy egyik kedvenc idézetem is mondja: „Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz.” Engem a szívem vezérel a táncparketten, és szeretném átadni azt a szenvedélyt és szeretetet, amivel én táncolok.

Gyere el hozzánk, ismerjük meg egymást, és táncoljunk együtt!

Kassai Eszter vagyok, 2021 óta erősítem a CubaSi tánciskola csapatát. Táncpedagógus családban nőttem fel, így már gyermekkorom óta meghatározó szerepet tölt be az életemben a tánc és a zene szeretete, megélése.

16 évesen szerettem bele a kubai kultúrába. Nagyon jó volt már fiatalon egy ilyen energikus és családias közösséghez tartozni.

Első pillanatban magával ragadott a zenevilág és a tánckultúra.

2018 óta foglalkozom táncoktatással. Mára a kubai táncokon túl reggaeton műfajban is. Az oktatás mellett aktív tagja vagyok egy magyarországi salsa zenekarnak, mint énekes. (A Gozar Orchestra), így a kubai zene a táncon túl is mindennapos részét képezi az életemnek.

A kubai táncokban nincs korhatár!

Kubában mind a mai napig élő és fejlődő műfajról beszélünk, mind a táncot mind a zenét tekintve.

A kubai salsa lendületes és magávalragadó, az alapjai könnyen elsajátíthatóak, azonban fontos a tudatos önfejlesztés, mivel a zenéjét tekintve nagyon összetett.

Rendkívül jól fejleszti a koordinációt, a memóriát, a testtudatot és az erőnlétünket. Nem mellesleg hatalmas a közösségépítő ereje!

Amikor táncolni kezdünk a legfontosabb amit meg kell értenünk, hogy a tánc egy sport tevékenység. Éppen ezért legyünk türelmesnek és alázatosnak, főként a kezdeti időszakban. Halgassunk sok zenét és gyakoroljunk a táncórákon túl is.

Számomra a kubai kultúra szerelem, mely mindig képes újat adni.

Tanárként legfőbb célom, hogy a diákok számára is láthatóvá tegyem ezt az utat és a lehető legnagyobb odaadással vezessem rajta őket.

A Cuba?Si! kubai Tánciskola egy olyan közösség amely elkötelezetten képviseli az igazi kubai kultúrát. A salsán kívül oktatott műfajaink a Son Cubano, Rumba, Afro, és a Reggaeton.

Ha többre vágysz mint egy egyszerű hobby és a tényleges tánctudás a célod, nálunk a helyed!